Felç riskini arttırıyor!

Felç riskini arttırıyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada,  yapay tatlandırıcı ve asit içeren içeceklerin birçok hastalığı beraberinde getirdiği ortaya çıktı.

Bu içeceklerin sürekli tüketilmesi halinde bunama ve felç riskini de 3 katı arttığını orta koydular.

Boston Üniversitesi ’nden bilim insanları, 4 bin kişinin yeme alışkanlıklarını 7 yıl boyunca inceledi ve 10 yıl boyunca da sağlıklarını gözlemledi.

Araştırma sonucu çıkan raporda, günde en az bir tane yapay tatlandırıcılı içecek içen bir kişinin Alzheimer ’a yakalanma oranı, içmeyen birine göre 2.9 kat daha fazla. Bu rakam söz konusu felç riski olduğunda ise 3 katına çıkıyor.

Yapılan bu araştırmalar sonucunda,  yaş ve yapılan egzersizinde bu hastalıkları etkileyen faktörler arasında yer aldığı söyleniyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s